Mükəmməl hazırlanmış heyva mürəbbəsi
Bu heyva mürəbbəsi evdə hazırlamaq üçün mükəmməl mürəbbədir, hazırlanması da asandır. Yalnız 3 maddə lazımdır. Heyva, şəkər və ya bal və limon.
Bu heyva mürəbbəsinin hazırlanmasının bir neçə yolu var. Ən çox insan tərəfindən istifadə edilən ənənəvi üsuldur.
Bu ləzzətli mürəbbənin hazırlanmasına gəldikdə dörd sadə addım var. Bunlar aşağıdakılardır.
HEYVA MÜRƏBBƏSİNİN HAZIRLANMASININ ƏNƏNƏVİ YOLU
Addım 1
Heyva meyvəsini hansı formada istəsəniz hazırlayın və doğrayın.
Heyvanı yuyun və dilimlərə kəsin, sonra zolaqlar, sonra kiçik parçalar kub şəklində və ya incə düzbucaqlı formalı parçalara ayırın.
Addım 2
Doğranmış və ya rəndələnmiş meyvəni limon suyu olan suda bişirin:
Geniş bir dibli qazan seçin, ikiqat / qalın dibli qazan - böyük səthə və ikiqat dibinə görə suyun daha tez buxarlanmasına kömək edir, yanmamaq üçün.
Lazımi su miqdarını (dəqiq miqdarı üçün resept kartına baxın) qazana qoyun və qaynadın. Heyva və limon suyunu əlavə edin. Atəşi azaldın və heyva yumşalana qədər qaynadın (sürtgəcdən keçirildikdə təxminən 10-12 dəqiqə, çünki daha 15 olsa).
Addım 3
Şəkər gətirin və azaldılmış odda qalınlaşana qədər bişirin.
Şəkər əlavə edin və yenidən qaynadın, şəkərin hamısı həll olana qədər yaxşı qarışdırın, odunu orta səviyyəyə endirin.
Heyva mürəbbəsi gözəl bir çəhrayı / narıncı rəngə çevrilənə və şirələr istilənilən tutarlılığa qədər qalınlaşana qədər bir göz tutaraq nadir hallarda qarışdıraraq bişirməyə davam edin. Təxminən 40 dəqiqə çəkəcək.
Addım 4
Mürəbbəni qarışdırmaq:
Sterilləşdirilmiş konserv bankalarına kəfə qoyun və möhürləyin.
Əslində bu qədər əziyyət çəkməyinizə ehtiyac yoxdur. Biz ŞƏMS markası olaraq ənənəvi üsulla hazırlanmış mürəbbələrimizi sizlərə təqdim edirik. Məhsullarımızdan istifadə etdikdə məmnun qalacağınızı ümid edirik.