Qarpız mürəbbəsi necə hazırlanır
Hazırlanma prosesi asandır, ancaq bir neçə addım və bir az doğramaq lazımdır.
Düşünürəm ki, o şirin və ağır şərbətlə əhatə olunmuş daha möhkəm qarpız qabığı parçalarını sevəcəksiniz.
Qarpız mürəbbəsi adi cemdən daha şirin olduğundan, məsələn, yağlı tostunuza yalnız az miqdarda ehtiyacınız olacaq. Meyvədən yalnız olduğu kimi yemək üçün istifadə edilə bilər. Tortlarda və eləcədə şirniyyatlarda istifadə edilir.
Hazırlanması üçün aşağıdakı addımları izləyək.
Qarpızın yaşıl qabığını tamamilə təmizləyin.
Sıxışmaq üçün istifadə etmək istədiyiniz qabıq hissələrinə az miqdarda qırmızı qarpız ətini buraxdığınızdan əmin olun. İşləri daha gözəl edir, bununla birlikdə çox hissəsini tərk etmək istəmirsiniz, təxminən 2 mm / 0,08 düym deyərdim.
Qabıqları mümkün qədər bərabər şəkildə doğrayın, təxminən 3-4 sm / 1.2-1.6 düym.
Qarpız qabığını indi çəkin və lazım olduqda daha çox hazırlayın, qabığı hazırladıqdan sonra çəkilib təxminən 750 - 850 q / 1,7 - 1,9 l lazımdır. Yetərli deyilsinizsə, bir az daha hazırlayın.
Qarpız qabığı parçalarını suda və sirkədə bişirin, bu addım təxminən bir saat çəkir, amma bu vacib bir addımdır. Sirkə qarpız qabığı parçalarının şəklini tutmasına və nəmlənməməsinə kömək edəcəkdir.
Qarpız qabığını sirkədə bişirdikdən sonra yaxşı drenaj edin. İdarə edə biləcək qədər sərin olduqda, artıq suyun daha çox hissəsini çıxarmaq üçün əlinizlə basın.
Qurudulmuş və basılmış qarpız parçalarını çəkin. Kabuğun çəkisi ilə eyni miqdarda şəkərə ehtiyacınız olacaq, buna görə 1 ilə 1 nisbətində. Az-çox 500 q / 1.1 lbs qarpız qabığı qabığınız olacaq.
Şəkəri əvvəllər istifadə etdiyiniz durulan qazana qoyun.
250 ml / 8.5 fl əlavə edin. oz / 1 stəkan su şəkərə çəkin və odunu açın. Şəkəri həll etmək üçün qarışdırın. Şərbət bir qaynadanda qarpız qabığını və limon suyunu əlavə edin.
Yüngül bir şərbət meydana gələnə qədər bişirin.
Qarpız mürəbbəsini sterilizasiya edilmiş bankalara qoyun və yaxşıca möhürləyin.
Qaranlıq sərin yerdə saxlayın. Bankalar sterilizasiya olunur və yaxşı möhürlənirsə, cem çox uzun müddət yaxşı olmalıdır.
Hazırlayarkən mənim üçün ən çətin şey yemək prosesini dayandırmaq üçün mükəmməl vaxt tapmaqdır. Cem çox qısa müddətdə bişirilirsə, şərbət düzgün əmələ gəlməz və cem axar olur.Əgər mürəbbəni çox bişirsəniz, şərbət çox dadı karamelə bənzəyəcək və çox sərtləşəcək.
Əgər bişirməkdən əziyyət çəkirsinizsə Şəms markasının hazırladığı “Qarpız Mürəbbələr”indən istifadə edə bilərsiz. Təbii dadı ilə süfrələrinizi bəzəyəcək.